Succesvol veranderen met sterke, autonome mensen vraagt om effectieve leiders en een krachtige dialoog. Geen gepolder maar doorbraken die we met elkaar creëren. In de recente geschiedenis is er geen verandering zo groot geweest als de transformatie van Zuid Afrika, na de apartheid een diep verdeeld land op de rand van een burgeroorlog, naar een stabiele democratie. Mandela bereikte zijn doelen door de kracht van communicatie. Met inlevingsvermogen én overtuigingskracht wist Mandela mensen te bereiken en te motiveren bij te dragen aan een nieuw land. Zo effectief is geen leider na hem meer geweest.

Inhoud

Mandela communiceerde niet uit de losse pols, maar zeer zorgvuldig en methodisch. Een great communicator die zijn rol als verbinder uiterst serieus nam en daarmee voor communicatie met grote groepen een nieuwe standaard zette. Het heeft tijd gekost om de essentie daarvan te kunnen vertalen naar het hier en nu. De lessen van Mandela’s aanpak zijn waardevol voor elk veranderingstraject. Zijn aanpak draait om inlevingsvermogen en overtuiging. Aan de hand van het boek ValueFraming leren deelnemers zijn communicatiemethodes; het geheim van Mandela.

De workshop is concreet en praktisch vormgegeven zodat iedereen de lessen die wij van Nelson Mandela leren, in zijn of haar eigen omgeving kan toepassen en daarmee het voortouw kan nemen om de beslissende stap vooruit zelf te zetten. Ieder individu en organisatie kan met deze inzichten zijn of haar communicatiekracht enorm versterken.

Docentprofiel

floor de ruiterFloor de Ruiter (1957) is expert op het gebied van organisatie en communicatie-cultuur. Hij helpt organisaties op een constructieve manier door lastige veranderingsprocessen. Zijn kennis en ervaring heeft hij opgedaan en toegepast als manager en consultant bij complexe organisaties als KPN, NOS en Politie Nederland. Hij heeft 15 jaar toegewerkt naar zijn communicatiemethode, voor een nieuwe generatie leiders, die op een andere manier willen communiceren. Het bijbehorende boek “Valueframing, leiderschap on stage’ is inmiddels verschenen. Dit boek was genomineerd op de longlist als Managementboek van het jaar 2012!

Locatie, datum en tijdstip

Deze workshop wordt alleen incompany aangeboden. Neem contact op voor de mogelijkheden.