AlgemeenPrijsRoostersInschrijvenIntakegesprek

Organisaties vragen steeds vaker om:

  • flexibel werken in tijdelijke structuren binnen centrale organisatorische kaders
  • professionals die in nauwe samenwerking elkaars talenten ten volle benutten
  • gezamenlijk duurzaam presteren en innoveren

De klassieke manier van organisatiebreed, verticaal aansturen past hierdoor niet meer. Ook de primaire focus van HRM op de competenties van de individuele professional werkt hier niet. Een zelf(re)organiserend team leent zich het beste om dit alles waar te maken. Hoe organiseer je zo’n een duurzaam creatief team? Ons antwoord is: van binnenuit, door het team te leren zichzelf te (re)organiseren.

Wat wordt er behandeld?

In deze jaaropleiding Zelf[re]organisatie van teams leert u uw team :

  • zichzelf goed te positioneren, zichzelf adequaat te organiseren en optimaal te presteren
  • elkaars drijfveren en talenten maximaal te benutten
  • weerbaar en slagvaardig te zijn bij tegenslag
  • zichzelf ondernemend te reorganiseren zodra vernieuwing gewenst of noodzakelijk is
  • successen zichtbaar te maken

Voor wie is de opleiding bedoeld?

De opleiding is geschikt voor complete teams in hun organisatorische setting, voor teamleden die als voortrekker willen fungeren,managers en teamleiders, teambegeleiders/teamcoaches/trainers, projectleiders en HR-adviseurs. Via een individueel intakegesprek wordt samen met u nagegaan of deze opleiding hét antwoord is op de volgende stap op uw persoonlijke ontwikkelingspad en wat uw mogelijkheden zijn om het geleerde toe te passen.

Hoe gaan we te werk tijdens de opleiding?

In deze jaaropleiding werken we op 2 manieren aan zelf(re)organisatie. De eerste vanuit de drie niveaus van zelf[re]organisatie : positioneren, organiseren en presteren van het team. Ten tweede vanuit het model van de concurrerende waarden van Quinn; de 4 aandachtsgebieden resultaten, beheersing, mensen en innovatie.
Door de niveaus en aandachtsgebieden te combineren worden de twaalf kenmerken van zelf[re]organiserende teams  zichtbaar gemaakt. Deze kenmerken diepen we stuk voor stuk persoonlijk uit, zodat de zelf[re]organisatie snel binnen handbereik komt. Per kenmerk staan we stil bij diagnose, effecten, mogelijke interventies, hulpmiddelen voor beïnvloeding én de succescriteria.

In de opleiding werken we met interactieve en praktijkgerichte werkvormen. Specifiek aandacht besteden we aan rampenplannen voor worst cases en een eindmeting van zelf[re]organisatie. Tussen de opleidingsdagen passen de deelnemers het geleerde in de praktijk toe en lezen zij de aanbevolen literatuur.

Om de eigen interventiestijl nadrukkelijk te versterken ontvangt elke deelnemer krijgt bovendien in totaal 8 uur supervisie van één van de twee trainers .

Door wie?

Twee trainers verzorgen gezamenlijk de start en de afronding van de jaaropleiding. Tussentijds wisselen zij de begeleiding van de opleidingsdagen af. Dit om ieders talent optimaal  te benutten.

Rob Hogewoning begeleidt ruim 35 jaar organisaties, teams en individuen bij ingrijpende of complexe veranderingen. Kern van zijn aanpak is om mensen met humor nieuwsgierig te maken, gemotiveerd in beweging te brengen en ze het eigenaarschap te laten opeisen van hun eigen veranderprocessen.

Ingeborg van der Oord werkt ruim 15 jaar als sociaal psycholoog en teamcoach. Zij begeleidt groepen bij hun ontwikkeling op vakinhoudelijk en persoonlijk vlak. Kern van haar aanpak is om via interactieve (provocatieve) interventies de verbinding te versterken tussen organisatie, professionals en hun eigen vakmanschap.

Uw investering

Het intakegesprek is kosteloos en vrijblijvend.

Individuele inschrijving voor de jaaropleiding: € 5.400,- (excl. 21 % BTW).

[box type=”info”]De genoemde prijzen zijn inclusief   lunch, hand-­‐outs en 8 uur individuele supervisie en exclusief enkele zelf aan te schaffen boeken[/box]

Teaminschrijving: € 26.000,- (excl. 21 % BTW). Locatie en catering, data en inhoud worden nader afgestemd.

[box type=”info”]Exclusief locatie en catering[/box]

Tijdsinvestering

De verwachte tijdsinvestering bedraagt circa 200 uur, bestaande uit de 15 opleidingsdagen (90 uur), supervisie (8 uur), praktijkopdrachten (60 uur), eindmeting (10 uur) en literatuurstudie (32 uur)

[twocol_one]

Inschrijven

[/twocol_one] [twocol_one_last]

Intakegesprek aanvragen

[/twocol_one_last]

Individuele inschrijving

Jaaropleiding; 3 modules van elk 5 dagen : €5.400,- (excl. 21 % BTW).
Deelname aan losse modules : € 1.900( excl. 21 % BTW) per module
[box type=”info”]De genoemde prijzen zijn inclusief  lunch, hand-­‐outs en 8 uur individuele supervisie en exclusief enkele zelf aan te schaffen boeken[/box]

Teaminschrijving

Teaminschrijving: € 26.000,- (excl. 21 % BTW). Locatie, catering, data en inhoud worden nader afgestemd.

[box type=”info”]Exclusief locatie en catering[/box]

Rooster en plaats

De opleiding beslaat 15 trainingsdagen (van 10.00 tot 17.00 uur) verdeeld over één jaar.

Trainingslocatie

Trainingslocatie Graansilo Wehl (Gld), die zowel met openbaar vervoer en auto goed bereikbaar is.
Voor incompany-trajecten kunt u uiteraard zelf de locatie bepalen.

05-01-2017 Positioneren
26-01-2017 Positioneren
16-02-2017 Positioneren
09-03-2017 Positioneren
30-03-2017 Positioneren
20-04-2017 Organiseren
11-05-2017 Organiseren
01-06-2017 Organiseren
22-06-2017 Organiseren
13-07-2017 Organiseren
2017 Presteren
2017 Presteren
2017 Presteren
2017 Presteren
2017 Presteren
 
  • Binnen 14 kalenderdagen kunt u deze inschrijving kosteloos annuleren
Vul hieronder uw gegevens in om een gratis en vrijblijvend intakegesprek aan te vragen voor de cursus zelf (re)organisatie van teams. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om het gesprek te plannen.