Organisatiecoaching is erg in opkomst. Een organisatiecoach is namelijk deskundig en ervaren  op het gebied van zowel de individuele vragen van medewerkers, de samenwerkingsvragen van teams/afdelingen en vraagstukken die de gehele organisatie omvatten. Op deze manier is er één aanspreekpunt voor al deze vragen.

Aanleiding

Organisatiecoaching kan preventief of curatief worden ingezet. In de praktijk wordt de organisatiecoach nog vaak ingezet als er “iets” is vastgelopen of dreigt vast te lopen. Dit kan een individuele medewerker zijn, maar ook een team of afdeling of zelfs de gehele organisatie.

Preventieve inzet wordt in toenemende mate populair en is te vergelijken met een APK-keuring. De organisatiecoach wordt uitgenodigd voor een oriënterend gesprek om  het pad te verkennen naar een gezonde, vitale organisatie.

Doel

Een gezonde, vitale organisatie waarin mensen vanuit eigenaarschap en (mede) verantwoordelijkheid hun bijdrage leveren aan de organisatie.

Aanpak

 • Kennismaking en gesprek met de betrokkenen met o.a. verkenning van het spanningsveld tussen individuele en organisatiebelangen
 • Voorstel / offerte
 • Uitvoering maatwerktraject, eventueel in samenwerking met ervaren collega’s

Waarom juist Streng Dijkerman & Partners?

Na jarenlange ervaring met cursussen die uitblinken in praktijkgerichtheid en directe toepasbaarheid vraagt de tijdgeest deze hands-on mentaliteit nu ook voor diverse andere organisatievraagstukken. Daarnaast groeit binnen organisaties het besef dat er meer speelt dan het zichtbare gedrag (= bovenstroom). Echte verandering bereik je alleen als er ook aandacht is voor onbewuste patronen en de onderstroom.

Interventies

Er is niet één methode! Afhankelijk van de vraagstelling wordt gekozen voor passende interventies. Bovendien raadplegen wij graag en veelvuldig ervaren collega’s en indien passend verzorgen ook zij een deel van het programma.

Voorbeelden

 • Individuele coaching ter voorbereiding nieuwe functie
 • Vlottrekken langlopend conflict tussen 2 collega’s.
 • Korte ondersteuning (3 bijeenkomsten) voor 3 beginnend leidinggevenden.
 • Individuele coaching voor een medewerker die telkens zijn doelen niet haalt.
 • Coaching van team productiemedewerkers om onderlinge samenwerking te verbeteren.
 • Programma time management als kapstok om in gesprek te komen over werkdruk.
 • Visie, missie en strategiebepaling met een directieteam.
 • Combinatie van coaching (individueel) en workshops (gezamenlijk) van team van 10 medewerkers om beter in te kunnen spelen op veranderingen in samenwerking met zowel interne als externe klanten.

Investering

Eerste gesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos. Na afloop krijgt u een voorstel/plan van aanpak inclusief de vereiste investering in tijd/geld. Hieronder kunt u eenvoudig een gesprek aanvragen.

Meer informatie aanvragen