Er zijn in Nederland tienduizenden middle managers. Vaak zijn zij doorgegroeid van vakspecialist naar de manager van vakspecialisten. Inhoudelijk staken zij erbovenuit maar in hun nieuwe functie zijn ook andere competenties belangrijk. Veel middle managers voelen intuïtief aan dat het aanscherpen van hun leidinggevende vaardigheden kan helpen het optimale rendement uit zichzelf en hun medewerkers te halen.

Middle management: leidinggeven is niet eenvoudig

Iedereen trekt aan de middle manager: het hoger management, medewerkers, klanten, leveranciers, collega middle managers, stafafdelingen etc. Het is daardoor een hele kunst om als middle manager overeind te blijven tussen deze belangengroepen. Een andere complicerende factor is dat veel middle managers leidinggeven aan ex-collega’s en dat is (zeker in het begin) een ongemakkelijke positie; ook voor de collega’s trouwens.

Cursussen leidinggeven; het is te leren

Streng Dijkerman & Partners heeft sinds 1995 ervaring met het opleiden van middle managers en wij zijn er dan ook van overtuigd dat beter leidinggeven te leren is.

Om ervoor te zorgen dat de inhoud van onze cursussen wordt omgezet in praktijkresultaten bieden wij deelnemers een terugkoppelbijeenkomst aan. Halverwege de cursus wordt de leidinggevende van de cursist uitgenodigd voor een briefing over de cursusinhoud en de bijdrage die hij of zij kan leveren om het in de cursus geleerde, succesvol in de praktijk toe te passen.

Kies hieronder de cursus leidinggeven die voor u interessant is of vraag een vrijblijvend opleidingsadvies aan door contact met ons op te nemen.