Beslissen over een opleiding

Kies ik een opleiding voor middle management of voor senior management?

Iemand die leiding geeft aan een groep vakspecialisten is een middle manager. Vermoedelijk sluit de opleiding leidinggeven goed aan bij uw leerwensen en uw praktijksituatie.

Als u al een aantal jaren leiding heeft gegeven en steeds verder van de vakinhoud af komt te staan dan zal een senior management opleiding beter aansluiten op uw vragen. Raadpleeg bij twijfel dit artikel of neem contact met ons op.

Hoe weet ik of een opleiding geschikt voor mij is?

De teksten van onze folders zijn zo geschreven dat uw conclusie na lezing moet zijn: Hé die tekst gaat precies over mij en mijn werksituatie; ja dat zoek ik. Bij twijfel vraagt u om een opleidingsadvies.

Is er uitgebreidere informatie over de opleidingen beschikbaar?

Ja, naast de brochure is ook een uitgebreide beschrijving van de inhoud en een referentielijst van de meeste cursussen beschikbaar. Deze kunt u hier aanvragen.

Welke vooropleiding is vereist voor cursus x?

Het is niet doorslaggevend welke vooropleiding iemand heeft gevolgd. Veel belangrijker is dat u zich herkent in de doelgroepomschrijving en dat u de aangestipte problemen herkent als uw probleem. Deze check leidt ertoe dat er groepen ontstaan met vergelijkbaar niveau en ervaring.

Tijdens de opleiding

Hoeveel huiswerk is er voor de cursussen vereist?

Uit ervaring blijkt dat onze cursisten het erg druk hebben in hun werk. Het is niet realistisch om dan tussentijds ook nog grote huiswerkopdrachten te geven. Daarom hebben docenten de opdracht “dat het tijdens de cursus moet gebeuren”. Dit sluit incidentele huiswerkopdrachten zoals thuis een test maken of een korte tekst lezen niet uit. Ook krijgt u opdrachten om in de tussenliggende periode te oefenen met bepaald nieuw gedrag en te ontdekken hoe u dat afgaat.

Welke literatuur wordt er gebruikt?

Het streven is om de syllabus zo beknopt mogelijk te houden. Docenten hebben van de meeste cursusonderdelen een ondersteunende syllabus geschreven waar, in circa 30 pagina’s, de kernpunten van het onderwerp worden behandeld. Tijdens de cursus worden er vaak nog actuele aanvullingen (bijvoorbeeld een recent tijdschriftartikel) uitgereikt.

Na de opleiding

Worden er certificaten verstrekt aan het eind van de cursussen?

Ja, indien u minimaal 80% van de cursus aanwezig geweest bent en actief heeft deelgenomen, ontvangt u na afloop het cursuscertificaat.

Zijn er mogelijkheden om in contact te blijven met medecursisten?

Ja, Streng Dijkerman & Partners heeft een alumnigroep op Linkedin waarvoor cursisten worden uitgenodigd na het afronden van hun opleiding.

Staat uw vraag er niet bij?

Stel hieronder uw vraag en wij zullen hem zo snel mogelijk beantwoorden.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.