De term ‘bucket list’ is afgeleid van de Engelse uitdrukking ’to kick the bucket’ in de betekenis van het loodje leggen. Op een bucket list zet je de dingen die je gedurende je leven nog zou willen bereiken, kunnen of ervaren. Het naderend einde in gedachten verleent uiteraard flinke urgentie aan zo’n lijst en nodigt uit er serieus werk van te maken.

Maar waarom zou je alleen een bucket list maken als je levenseinde nadert? Je staat nu aan het begin van een relatief rustige periode (de zomer) die je kunt gebruiken om eindelijk eens een aantal dingen van je bucket list af te strepen. Maar als je geen afspraken maakt met jezelf, glijden deze maanden als los zand door je vingers. Aan het eind verzucht je dan wellicht: ‘ik dacht dat ik een zee van tijd had en nu ik de balans opmaak is er weinig van terecht gekomen’.

Dat kan anders. Maak je eigen zomerse bucket list en combineer het genieten van de zomerperiode met het halen van een aantal reeds lang gestelde doelen.

Mijn bucket list voor komende zomer ziet er als volgt uit:

  • Boek lezen zakelijk:  biografie Herman Wijffels
  • Boek lezen privé: Michael Berg Heller
  • Elke week minimaal 2 TED-X lezingen bekijken ter inspiratie
  • Logeerkamer leegruimen en verven
  • Playlist maken met behulp van Youtube in verband met een nieuwe opleiding
  • Van 15 tot en met 18 juli de 4-daagse van Nijmegen lopen

Enkele tips als je een bucket list gaat maken:

  1. Doelen halen werkt verslavend en inspirerend, dus zet er zowel grotere als een paar kleine doelen op, zodat je lekker kunt afstrepen
  2. Je doelen delen met anderen zorgt voor een stok achter de deur en mogelijk kunnen zij je helpen je doelen te bereiken
  3. Doelen haal je niet door ze te formuleren, maar door aan de slag te gaan. De eerste stap is bij elk punt van je lijst te inventariseren welke acties kan ik ondernemen om zo snel mogelijk van start te gaan?

Veel succes deze zomer en deel vooral je bucket list in de reacties hieronder, dat maakt de kans al een stuk groter dat je je doelen gaat behalen!

[box type=”info”]De term bucket list is populair geworden naar aanleiding van de film: The Bucket List uit 2007 met Morgan Freeman en Jack Nicholson.[/box]

Hieronder de trailer:

Credits afbeelding: Abbi Joy