Toen ik als 22-jarige een half jaar aan het werk was bij Philips overhandigde ik mijn leidinggevende een rapport (30 pagina’s) over wat er allemaal anders kon en moest. Ik wachtte geduldig tot ik uitgenodigd zou worden om e.e.a. toe te lichten, maar 4 weken gebeurde er niets. Toen ik ernaar vroeg toverde hij mijn rapport uit zijn bureaula en zei: “ik heb je rapport maar niet doorgestuurd, want zo werkt dat niet in organisaties”. Misschien heb je inhoudelijk wel gelijk, maar er zit een groot verschil tussen gelijk hebben en gelijk krijgen.

Een rapport van 30 pagina’s klinkt gedateerd, en ook een jonge ambitieuze medewerker die 4 weken geduldig wacht op een reactie is niet meer van deze tijd.

Wat wel een actuele vraag is: hoe ga jij om met deze millennials (Ook wel generatie Y) die vol ambitie jouw organisatie binnen komen? Weet je wat hun verwachtingen zijn en hoe kun je op een motiverende manier aan hen leidinggeven zodat jij de sterke punten van deze generatie maximaal kunt benutten en hen maximaal kunt motiveren?

Professor Martha Maznevski van IMD Businessschool heeft hier onderzoek naar gedaan en haar bevindingen in 6 tips samengevat.

1. Millennials leren door te doen en te ervaren hoe iets werkt

In hun computergames bereiken ze een next level door vaak dood te gaan en uiteindelijk uit te vinden wat wel en niet werkt. Ze raadplegen heus geen gebruiksaanwijzing en ze maken van tevoren geen plan van aanpak. De rol van leidinggevende is die van muur en afgrond waar ze tegenop lopen om van te leren. Speel die rol en geef aanwijzingen hoe ze verder kunnen komen in het spel.

2. Deze generatie leeft geen voorspelbaar, overzichtelijk leven en ze zijn daar helemaal aan gewend

Hun buitenwereld is altijd al turbulent en steeds wisselend geweest: klimaatverandering; 9/11; de diepe economische crisis en recessie; de Euro crisis; etc.

In hun werkzame leven zullen vaste dienstverbanden tot de uitzonderingen behoren en velen zullen als ZZP’er of ondernemer werken. Informatie halen ze niet uit boeken maar door een snelle check op internet. Voor leidinggevenden is het aandachtspunt dat deze mensen al op zeer jonge leeftijd gewend zijn met een grote complexiteit om te gaan. Maak daar gebruik van!

3. Ze zijn WEL trouw en loyaal. Maar niet aan mensen of organisaties, maar aan principes

Ze zijn gericht op persoonlijke ontwikkeling, ze houden van nieuwe kansen. Maar ze zullen je leiderschap niet accepteren omdat je toevallig hun baas bent. Deze generatie is op zoek naar duurzaamheid. Ze accepteren je leiderschap als je hen kunt duidelijk maken voor welke principes jij staat en hoe jij er (samen met hen) voor wil zorgen dat het beter gaat met de organisatie (en de wereld).

4. Opvattingen over hun privacy, grenzen en rollen zijn  flexibel en nog niet uitgekristalliseerd

Jonge mensen moeten leren dat je “niet gewoon alles kunt doen zonder dat het consequenties heeft”. In een overmoedige bui iets posten op Facebook kan gevolgen hebben. Aan leidinggevenden de taak om de onuitputtelijke creativiteit van jonge medewerkers uit te dagen en zich te laten verbazen door de onverwachte vondsten waar ze mee komen en die vondsten een beetje in goede banen te leiden.

5. Macht en controle uitoefenen zijn voor hen niet vanzelfsprekend; dat recht moet je verdienen

Millennials accepteren geen slechte bazen; ze luisteren niet naar autoriteiten als ze het er niet mee eens zijn. Zorg ervoor dat je medewerkers begrijpen waarom je organisatie en jouw team doen wat ze doen. En zorg dat je als leidinggevende in je eigen leiderschapsvaardigheden blijft investeren, zodat je het vuur van inspiratie en motivatie van je medewerkers kunt laten branden.

6. Ze zijn niet goed en niet geïnteresseerd in vervelende, noodzakelijke klussen

Aan jou als leidinggevende de taak om ze uit te leggen dat ze zich juist ook kunnen ontwikkelen door af en toe iets tot op het bot toe uit te zoeken, ook als het er tevoren niet uitziet als een interessante klus. Doorzettingsvermogen, iets uitzoeken net zo lang tot de oplossing gevonden is zijn namelijk ook eigenschappen die ze later nodig zullen hebben.

Als leidinggevenden de bovenstaande 6 tips opvolgen zullen ze merken dat ze maximaal kunnen profiteren van de kwaliteiten van jonge mensen en dat ze hiermede deze jonge mensen aan het opleiden zijn voor toekomstige leidinggevende rollen.

Ik ben benieuwd naar jullie eigen ervaringen met het leidinggeven aan millennials.

Credits afbeelding: Ninac26