Een workshop speciaal voor HRM managers, lijnmanagement, directie en ondernemingsraden over de toegevoegde waarde van ervaringskennis van verschillende generaties binnen een organisatie.

De levenscycli van generaties worden steeds korter. Met als gevolg dat we soms te maken hebben met wel vier verschillende generaties binnen een organisatie. Hoe werken de verschillende generaties met elkaar samen? Is er sprake van een generatiekloof? Of stimuleren de verschillende generaties elkaar?

Inhoud

Jongere en oudere werknemers staan anders in hun leven en dus ook in hun werk. De verschillende generaties denken anders over waarden zoals ‘kansen krijgen, gezag hebben, erkenning krijgen, zich gewaardeerd voelen’. Zeker de jongere generatie werknemers weet vaak wel wát er veranderd moet worden maar het hoe hebben ze nog niet onder de knie. Daar hebben ze nu net de ervaringskennis voor nodig van hun oudere collega’s. De oudere collega wil vervolgens wel helpen maar weet vaak niet hoe…

Organisaties beginnen te beseffen dat het niet meer mogelijk is aan alle professionals op eenzelfde manier leiding te geven. Voor elke leidinggevende is het van belang dat hij de waarde van de diversiteit van de generaties optimaal tot zijn recht laat komen, want dat levert meer productiviteit, prestaties en rendement op. Deze workshop laat u ontdekken dat elke generatie een eigen aanpak verdient.

Tijdens de workshop komen onder andere de volgende vragen aan de orde:

  • Hoe word je je bewust van je ervaringskennis?
  • Wat hebben generaties gemeen en waarin verschillen zij van elkaar?
  • Hoe motiveert en begeleidt u jong talent?
  • Hoe aantrekkelijk is uw organisatie voor jonge werknemers?

Docentprofielen

Miggy BroerMiggy Broer, 40-plusser, eigenaar adviesbureau SHORT-WAY solutions. Zij richt zich op ontwikkel- en interventietrajecten in organisaties, waarbij de focus ligt op het bereiken van optimale, duurzame inzetbaarheid van de mensen in organisaties.

 

 

 

Geert BekeGeert Beke, 60-plusser, gerontoloog en levensloopbeleiddeskundige met veel ervaring in grote bedrijven. Vanaf 2010 bij TBI Croon elektrotechniek via het E-College actief met het geven van workshops. Dit alles vanuit een zich constant ontwikkelend generatiemanagement.

Locatie, datum en tijdstip

Deze workshop wordt alleen incompany aangeboden. Neem contact op voor de mogelijkheden.