Heb jij ooit leiding gekregen van iemand die echt om je gaf (= caring) en die je daardoor uitdaagde (= daring) om beter te presteren dan je zelf voor mogelijk hield? Sinds de publicatie in 2012 van het boek ‘Care to Dare’  van George Kohlrieser cs noemen we zo iemand een Secure Base Leader.

Secure Base als basis voor veerkrachtig leiderschap

Leiderschap is de kunst van de leider om de juiste balans te vinden tussen de zorgende kant (= caring) en de inspirerende, uitdagende kant (= daring). Als die balans goed is (bijvoorbeeld 30/70) komen medewerkers tot uitzonderlijke prestaties.

Voor alle duidelijkheid: als een van de 2 componenten onvoldoende aanwezig is dan blijven de resultaten uit, want ‘caring’ en ‘daring’ zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

In het genoemde boek vinden we ook de definitie van de Secure Base (veilige haven, basis van zekerheid): een persoon, plek, doel of object dat een gevoel van bescherming, veiligheid en zorg geeft, en die tegelijkertijd inspireert en de energie levert om de omgeving te gaan onderzoeken, risico’s te nemen en een  uitdaging aan te gaan.

Negen karakteristieken van een Secure Base Leader

  1. Blijft kalm
  2. Accepteert het individu
  3. Ziet het potentieel in anderen
  4. Luistert en onderzoekt
  5. Geeft krachtige boodschappen
  6. Focust op het positieve
  7. Moedigt aan om initiatieven te nemen
  8. Inspireert door intrinsieke motivatie
  9. Laat zien dat hij/zij toegankelijk is

Een Secure Base Leader kun je overigens alleen maar zijn voor anderen als je zelf op jouw beurt ook weer beschikt over een veilige basis waarop je kunt terugvallen. Dus de juiste volgorde is; breng je eigen secure base op orde en ga dan anderen van daaruit leiden. Secure Base Leadership gaat in de kern over het laten excelleren van medewerkers door het versterken van zowel je eigen veerkracht als die van je medewerkers.

Gebruiken jullie de principes van Secure Base Leadership al? En wat zijn jullie ervaringen?

Credits afbeelding: Perspecsys Photos